Archief
RET

RET

RET op zoek naar innovatieve ideeën voor 'Aardig Onderweg Award'

Vervoerbedrijf RET is op zoek naar een vernieuwend initiatief, waarmee de regio Rotterdam middels een technische, maatschappelijke of duurzame oplossing, mooier, slimmer of duurzamer kan worden gemaakt. Degene die het meest innovatieve initiatief aandraagt, wint de 'Aardig Onderweg Award'.

Het doel van deze award is volgens de RET om niet alleen mensen fysiek te verbinden, maar ook sociaal. Iedereen die een goed en vernieuwend idee heeft, kan dat tot en met zondag 13 oktober indienen. Een jury selecteert de twintig beste initiatieven.

De bedenkers moeten hun idee vervolgens pitchen op donderdag 24 oktober. De jury, het aanwezige publiek en online stemmers beslissen daarbij welke initiatieven doorgaan naar de finale. De RET biedt de drie finalisten daarna een coachingstraject aan. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op de finaledag, op vrijdag 29 november. Diegene ontvangt 25.000 euro om het idee verder uit te werken.

De Aardig Onderweg Award ging vorig jaar naar Wesley dos Santos. Hij bedacht een duurzame elektrische boot, met een interactief informatiescherm, een ingebouwde vlogcamera en een vuilvanger.

Categorieen:
Algemeen