Livestream Quintus

Dames Quintus gelijk in seizoensouverture

De handbalsters van Quintus zijn het nieuwe seizoen met een lichte domper begonnen. Tegen DSVD uit Deurningen, de nummer zeven van het vorige seizoen in de eredivisie, kwam de Heulse ploeg niet verder dan een 20-20 gelijkspel.

Voor de ploeg van trainer René Zwinkels was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen, nadat het vorige week eerst nog in Europees verband in actie kwam. Daar hielden de Westlanders overigens een goed gevoel aan over, want het Finse HIFK werd over twee wedstrijden verslagen. Gehoopt werd dat dat goede gevoel kon worden meegenomen naar de eredivisie.

Quintus was de bovenliggende partij en stond na een kwartier spelen op een 6-4 voorsprong. Bij rust stond het 12-9. Met nog vijf minuten voor het einde te gaan, leek er met een 20-17 voorsprong niets aan de hand. De thuisploeg miste echter de nodige kansen, waardoor DSVD zich kon terugvechten en een gelijkspel in de wacht sleepte.

Heren winnen wel

De heren van Wematrans/Quintus boekten, na het gelijkspel vorige week tegen Hellas, wel een overwinning. De titelkandidaat in de eredivisie versloeg Aalsmeer 2 met 34-27. Bij rust stond het 21-14.