Archief

Ook jeugd is onderdeel van zomerbloemententoonstelling

De Nationale Zomerbloemententoonstelling is donderdag weer begonnen in de Oude Kerk in Naaldwijk. Bij deze 34ste editie zijn ook tweedejaars studenten betrokken van het Lentiz mbo Westland. Zij leiden dit jaar een pop-upbloemenwinkel. De opbrengst gaat deels naar de school en deels naar de organisatie van de tentoonstelling.

"We proberen bloemen aantrekkelijk te maken voor de jeugd", laat Theo de Groot, bestuurslid van de organisatie, weten. "Voor hen is het een enorm leerproject. Hoe moet je het maken, hoe verkoop je het? En de smaak van het publiek is belangrijk. Maar ze doen het heel goed."

Overigens worden op de tentoonstelling alleen zomerbloemen van hoge kwaliteit vertoond. De bloemen komen vanuit het hele land en worden daarna gekeurd. "Onder de kwekers is er enorm veel kwaliteitscompetitie. De beste producten worden hier neergezet", aldus De Groot.

Het thema van de tentoonstelling is dit jaar 'nazomeren' en de themabloemen zijn de lisianthus en de bouvardia. De bloemen zijn nog tot zondagmiddag 17.00 uur te bewonderen.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur