Archief
Nu is hier nog geen oversteekplaats foto via Google Streetview

Nu is hier nog geen oversteekplaats foto via Google Streetview

B en W wil meer dan alleen zebrapad aan Albert Schweitzerdreef

Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis wil meer dan alleen een zebrapad bij de Albert Schweitzerdreef aanleggen. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de VSP. De seniorenpartij vroeg zich af wanneer de aanleg zou gaan gebeuren. Eerder werd door de vorige wethouder van verkeer nog aangegeven dat het in 2018 zou zijn. Dat is er echter nooit van gekomen.

Het huidige college zegt te hebben gewacht tot het moment, dat een actieplan verkeersveiligheid aan de raad gepresenteerd kan worden. Dat gaat deze maand gebeuren. Als het plan is vastgesteld, zal worden begonnen met de aanleg van het zebrapad, maar ook met het aanpassen van de weg zelf, met bijvoorbeeld snelheidsverlagende maatregelen.

De seniorenpartij stelde in de vragen ook dat het wel erg lang duurt, voordat het college iets van zich laat horen over de kwestie. VSP-steunraadslid Hans van der Burg: "We zijn inmiddels twintig maanden verder en nog altijd ontbreekt het aan veilige oversteekplaatsen." Het college erkent dat de kwestie te lang geduurd heeft, maar stelt tegelijk dat dit komt omdat er onvoldoende personeel en continuïteit beschikbaar was.

Categorieen:
Maassluis Politiek