Archief
WOS

WOS

Clubgebouw Scouting Maasland is klaar

Het clubgebouw van Scouting Maasland kan weer jaren mee. Het pand voldeed na veertig jaar te zijn gebruikt niet meer aan de eisen van de moderne tijd en dus is ruim een jaar geleden begonnen met een grondige renovatie. Komende zaterdag opent burgemeester Arnoud Rodenburg het vernieuwde pand aan het Breeveldpad officieel.

Eind juni vorig jaar begon de renovatie met het optillen van het pand. Dat was nodig om de nieuwe fundering te storten. Daarna is nog veel meer gebeurd, weet voorzitter Erik van der Meijs: "We hebben het pand geïsoleerd, dubbelglas erin, er kwam een nieuwe botenloods..."

Bij de vernieuwing is veel gebruik gemaakt van oude materialen. "Alle houten delen in de bar zijn stukjes van de oude houten vloerbalken. En de stalen hoekbalken komen uit één van de balken die zijn gebruikt om het pand vorig jaar op te tillen."

De renovatie is onder meer mogelijk gemaakt door geld uit sponsoracties, subsidie van de gemeente, en zelfs een badeendjesrace. Na de officiële opening zaterdag, wordt zondag van 13.00 tot 16.00 een open dag gehouden.

Categorieen:
Cultuur