Archief
Paul de Graaf

Paul de Graaf

Vernieuwd Velo-badminton wil bij beste ploegen horen

De eredivisieploeg van badmintonvereniging Velo is op twee spelers na compleet vernieuwd. Zaterdag beginnen de Wateringers in Haarlem aan het nieuwe seizoen. Ondanks alle wijzigingen is het de bedoeling dat de ploeg ook dit jaar weer meedoet om de bovenste plekken. "Maar meer dan ons best doen en alles geven, kunnen we niet", zegt assistent-coach Franklin Telwin.

Vorig jaar eindigde Le Credit Sportif Velo (zoals de volledige naam luidt) in de reguliere competitie bovenaan. Het team sneuvelde uiteindelijk in de halve finale om het landskampioenschap. Na afloop van het seizoen onderging Velo een complete metamorfose. Op Myke Halkema en Jim Middelburg na vertrokken alle spelers, net als coach Ciraar Slaats. Hij werd opgevolgd door Paul de Graaf (foto), die wordt bijgestaan door Telwin.

'Spelersjacht'

De zoektocht naar nieuwe spelers was niet makkelijk, weet Telwin, die als lid van de technische commissie betrokken was bij de 'spelersjacht'. "De vijver waarin wij in Nederland vissen, is nogal klein. Iedereen vist naar dezelfde talenten en spelers. Het is enorm lastig, zeker omdat de concurrentie in met name onze regio (competitiegenoten DKC en Drop Shot komen uit Den Haag, red.) enorm groot is."

"We hebben als Velo zijnde ook bepaalde eisen; we willen een bepaalde betrokkenheid van de speler, we zoeken een bepaalde cultuur. Dat maakt de vijver nog kleiner."

Kijkend naar de andere ploegen in de eredivisie, ziet Telwin dat het niveau hoger is geworden. "De concurrentie is groter, maar Velo heeft altijd de ambitie om in de top mee te doen. Die doelstelling hebben we ons dit seizoen wederom gesteld." Het streven is om in de bovenste helft te eindigen en daarmee plaatsing voor de kampioenspoule te bewerkstelligen. "Dan kunnen we het publiek mooie wedstrijden bieden en worden de spelers optimaal uitgedaagd. En dan hangt het af van de vorm van de dag en kan van alles gebeuren."

Almere eerste tegenstander

Zaterdag begint de nieuwe competitie in Haarlem. Alle tien ploegen komen daar in actie. Velo speelt tegen Almere en komt zo oud-spelers Alex Vlaar en Tamara van der Hoeven tegen. "We hebben een goede band met de spelers. We hebben ze ontzettend veel geluk gewenst met de overstap terug naar Almere. Nu we ze weer tegenkomen, is het alleen maar leuk. Dan kunnen de de mooie tijden weer herleven."

"Ik denk dat wij in Almere een geduchte tegenstander hebben. De analyses zijn al begonnen en als alles loopt zoals wij wensen, zou het goed moeten komen. Ik hoop op een 5-3 overwinning."

Categorieen:
Sport