Archief

Huurder 'drugswoning' Maassluis toch teruggekeerd

Tegen de regels in, is de 'drugswoning' aan de Ververij in Maassluis toch weer in gebruik door de huurder die eruit was gezet. Deze huurder kreeg eind augustus vijf dagen de tijd om de woning leeg te halen, maar heeft besloten te blijven. Woningcorporatie Vestia is bezig het huurcontract te ontbinden en heeft een juridische procedure gestart.

Naast de opstart van een juridische procedure, probeert Vestia ook nog steeds zonder tussenkomst van de rechter tot een eerdere ontruiming van de woning te komen. "Dit laatste heeft uiteraard onze voorkeur", aldus een woordvoerder van de woningcorporatie.

Het huis aan de Ververij werd in juni op last van burgemeester Edo Haan voor onbepaalde tijd gesloten, en is later definitief afgesloten voor de bewoners. In het pand werden drugs aangetroffen en er kwamen meldingen binnen van mensen uit de buurt die de overlast en het dealen zat waren.

Bij de inval in juni zijn drie mannen aangehouden, aankomende vrijdag moeten ze zich voor de politierechter verantwoorden. Het gaat om mannen van 21, 22 en 32 jaar. Waar zij vandaan komen en wat hun band is, is niet duidelijk. Het gaat in elk geval niet om familieleden.

De Verenigde Senioren Partij heeft overigens maandag schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de kwestie gesteld.

Categorieen:
Maassluis 112