Archief
Het Kraaiennest gezien vanaf de Kreekrug - Foto Google Streetview

Het Kraaiennest gezien vanaf de Kreekrug - Foto Google Streetview

Plannen voor aardwarmteboring in Kraaiennest

Een stuk grond in recreatiegebied 't Kraaiennest tussen De Lier en Midden-Delfland wordt mogelijk gebruikt als boorlocatie naar aardwarmte. Een groep Lierse tuinders in het gebied rond de Kreekrug wil aan de slag met geothermie en heeft bij de gemeente Midden-Delfland een verzoek gedaan om het perceel te kopen.

Volgens de tuinders is de locatie, een stuk grond van 1,5 hectare direct grenzend aan de Kreekrug, in praktische zin 'de enige mogelijkheid voor het realiseren van de boring Kralingerpolder'. "In de WSW (WarmteSysteem Westland, red.) is de bron Kralingerpolder een essentiƫle schakel voor de verbinding naar de Maasdijk", schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

Wel zal een deel van de bomen en ander groen moeten worden gekapt. "Uitgangspunt is dat aan de randen van de locatie de beplanting zoveel mogelijk wordt gehandhaafd en een verantwoorde ruimtelijke inpassing plaats vindt."

Hoewel de verkoop van gronden een bevoegdheid is van het college, geeft wethouder Sonja Smit de gemeenteraad de mogelijkheid om wensen en bedenkingen te geven. Zeker gezien het feit dat enkele maanden geleden al is gesproken over de toekomst van het recreatiegebied. Daarbij waren de plannen voor een aardwarmteboring niet opgenomen.

De plannen worden op 10 (commissiebehandeling) en 24 september (gemeenteraad) besproken.