Archief
Twitter Varend Corso

Twitter Varend Corso

Maassluis overvallen door aanpassingen Corso, Westland heeft begrip

Waar burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland duidelijk niet blij is met de nieuwe opzet van het Varend Corso, voelt burgemeester Edo Haan van Maassluis zich vooral overvallen door de plannen: "Het is jammer dat de organisatie ervoor heeft gekozen om de gewijzigde opzet van het evenement zonder vooroverleg te presenteren." Daarmee weerspreekt Haan de woorden van de organisatie, die stelde namelijk dat de betrokken gemeenten akkoord zijn gegaan met de nieuwe invulling van het corso.

Voortaan doet het corso Maassluis al op donderdag aan en vertrekt de stoet vrijdagmiddag weer uit de stad. "De opzet van het Varend Corso nieuwe stijl betekent ook nogal wat voor andere festiviteiten in Maassluis tijdens het evenement. Uiteraard gaat Maassluis er weer alles aan doen om ook volgend jaar van het varend Corso een fantastisch feest te maken", belooft de burgemeester van Maassluis.

De gemeente Westland, die in plaats van zaterdag volgend jaar op zondag zal worden aangedaan, heeft begrip voor de aanpassingen van het Varend Corso. Wethouder Karin Zwinkels, die in het afgelopen jaar zelf ook heeft meegevaren, denkt dat verandering nodig is om het corso toekomstbestendig te maken. "Door de opzet en datum te wijzigen trek je nieuwe toeschouwers en nieuwe sponsoren aan, waardoor het corso nog meer uitstraling zal krijgen. Niet alleen binnen onze gemeente, maar juist ook daarbuiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat met de gewijzigde opzet gaat lukken."De gemeente Delft, waar de stoet met boten ook jaarlijks doorheen vaart heeft niet echt een mening over de kwestie: "We hebben waardering voor de nieuwe impulsen die het bestuur wil geven aan het Varend Corso. Juist door nieuwe wegen in te slaan kan deze mooie traditie behouden blijven voor de toekomst. Op welke dag de boten waar varen is aan de organisatie om te beslissen. Of dit nu op een vrijdagmiddag of een zondag zal zijn, Delft en de Delftenaren zullen er zeker een mooi feestje van maken."