Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Tot anderhalf jaar cel voor gelddiefstal in Naaldwijk en Rijsbergen

De rechtbank in Den Haag heeft twee mannen uit Schiedam en Vlaardingen veroordeeld tot celstraffen van maximaal anderhalf jaar voor de diefstal van zakken geld uit een geldwagen bij ING in Naaldwijk en een Rabobank in Rijsbergen. Daarbij maakten zij ongeveer 240.000 euro buit. Dat geld moeten zij terugbetalen.

In april vorig jaar wist het duo op klaarlichte dag aan de Stokdijkkade drie geldzakken met daarin zo'n 150.000 euro mee te nemen. De politie meldde destijds dat de geldzakken tijdens een onbewaakt ogenblik werden gestolen. Op camerabeelden is te zien hoe iemand zich tussen de muur en de geldwagen wurmt en het daarna met de geldzakken op een lopen zet. Die had hij via het luik uit de geldwagen gegrist. Hij stapt bij iemand in de auto en dan zijn ze ervandoor.

Omdat een getuige zich het kenteken van de auto kon herinneren, konden de twee binnen drie kwartier in Schiedam worden aangehouden.

In oktober 2017 flikten ze eenzelfde kunstje bij een vestiging van Rabobank in het Brabantse Rijsbergen, daar namen ze 90.000 euro mee. In die zaak kregen ze hulp van een medewerker van de geldwagen.

De 25-jarige Vlaardinger moet anderhalf jaar brommen en drie telefoons en twee handschoenen teruggeven. De 24-jarige man uit Schiedam gaat een jaar de cel in.

Categorieen:
Naaldwijk 112