Archief

Nog geen antwoord op motie speelkooi Wateringen

Het is nog steeds niet duidelijk welke actie de gemeente Westland onderneemt op een aangenomen motie uit oktober vorig jaar. In die motie kreeg wethouder Leen Snijders de opdracht om een basketbalkooi in Wateringen om te bouwen tot voetbalkooi.

De speelkooi is intussen een ware splijtzwam. Aan de ene kant zijn er buren die volop klagen over overlast van hangjongeren, aan de andere kant zijn er buren die zeggen nergens last van te hebben.

De sentimenten brengen wethouder Leen Snijders in een lastig parket. Want, moet de gemeente de kooi verkleinen zodat ie meer gericht is op de jongere jeugd? Of moet men de kooi houden zoals ie is? Want als er geen ontmoetingsplek voor jongeren is, zullen zij door de wijk zwerven.

De aangenomen motie lijkt duidelijk (zie onderaan dit artikel), maar tot actie is het nog niet gekomen. Snijders kon dinsdagavond niet bij de commissievergadering aanwezig zijn, dus nam collega Cobie Gardien de honneurs waar. "Er wordt aan gewerkt. Daarna volgt terugkoppeling naar het college en volgt antwoord op de motie."

Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland vindt het allemaal veel te lang duren. "Dit blijft boven de markt zweven". Gardien reageerde vervolgens, dat de gemeente met personeelsproblemen kampt. "Daar lopen we op meerdere dossiers tegenaan, langdurig zieken et cetera." Desondanks zal ze nog een keer vragen spoed achter de kwestie te zetten. "Ik ben het eens dat er nu antwoord op die motie moet komen."