Archief
D66

D66

D66 wil opheldering over gesprek tussen Rutte en tuinders uit het Westland

Wat is er precies gezegd tijdens het gesprek tussen minister-president Mark Rutte en tuinders over het kweken van medicinale cannabis? Dat wil Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) weten, naar aanleiding van de berichtgeving over Westlandse tuinders die cannabis zouden willen kweken. Ze hoopt door Kamervragen te stellen aan minister-president Mark Rutte en minister voor Medische Zorg Bruno Bruins er meer over te weten te komen.

Bergkamp vraagt zich af het kabinet bereid is om de mogelijkheid te verkennen om medicinale cannabis te laten kweken door meerdere aanbieders, in plaats van door één bedrijf zoals dat nu het geval is. Het D66-Kamerlid wil weten welke regels er nu in de weg staan voor grootschalige productie van cannabis door meerdere aanbieders voor de export naar het buitenland.

Er zijn inmiddels landen waar naast het medicinaal gebruik, ook het recreatief gebruik van de planten is gereguleerd, bijvoorbeeld Canada en diverse Amerikaanse staten. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van kennis en vaardigheden van Nederlandse kwekers. Bergkamp hoort graag van de ministers hoe zij denken over de klacht van tuinders dat 'het buitenland' er met de Nederlandse kennis vandoor gaat.

Categorieen:
Westland Politiek