Archief

Extra vrachtverkeer in Maassluis vanwege vondst asbest bij tunnelproject

Maassluizers die langs de Laan 1940-1945 en de Prinses Julianalaan wonen kunnen in de komende weken extra vrachtverkeer langs hun huis verwachten. Aanleiding is de vondst van met asbest vervuilde grond in het Oeverbos tussen Vlaardingen en Maassluis. Rijkwaterstaat is daar bezig met de aanleg van de Blankenburgverbinding.

De vervuilde grond moet worden afgevoerd. Lege vrachtwagens rijden via Maassluis naar de werkplaats bij het Oeverbos. Vandaar uit worden de wagens gevuld en rijden ze weg via Vlaardingen. Per uur worden er maximaal zo'n twintig extra vrachtwagens verwacht. Bewoners langs de route hebben een brief ontvangen met informatie over het extra vrachtverkeer.

De vervuilde grond is een tegenvaller voor Rijkswaterstaat. Het was de bedoeling om het puin klein te maken en te gebruiken als fundering onder wegen. Nu moet het materiaal naar een erkende afvalverwerker. Vertraging levert de vervuilde grond echter niet op. Dit soort problemen zijn van te voren ingecalculeerd, zo laat een woordvoerder van het project weten.



Dag van de Bouw

De Blankenburgverbinding, bestaande uit onder meer de Maasdeltatunnel onder Het Scheur moet in 2024 open gaan. Op 15 juni kunnen belangstellenden voor het project terecht nabij het bouwterrein tijdens de Dag van de Bouw. Er wordt dan een pad gemaakt om geïnteresseerden zo dicht mogelijk bij de werkzaamheden te brengen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen