Archief

Koningsdag in onze regio: fris én feestelijk

Koningsdag 2019 gaat de boeken in als een dag waarop het weer in onze regio wisselvallig en fris was, maar ondanks dat veel mensen volop feest vierden.

De politie in Westland laat weten dat er daar leuke feesten zijn gehouden en dat het merendeel van de inwoners de verjaardag van de Koning gevierd heeft. Er vonden weinig ongeregeldheden plaats. De politie kijkt dan ook terug op een 'zeer geslaagde Koningsdag'.

Ook in Maassluis hing een feestelijke sfeer en was er van alles te doen. Inwoners van de stad stonden al vanaf 4.00 uur 's ochtends op de stoep van een bekende bakkerij aan de Nieuwstraat om oranjetompoezen in te slaan, meldt mediapartner RTV Rijnmond. De bakker zegt dit jaar een recordaantal tompoezen te hebben verkocht: gingen er vorig jaar nog zo'n 5800 tompoezen over de toonbank, op deze Koningsdag waren het er meer dan 6000.

Nadat burgemeester Haan op de Markt van Maassluis de Nederlandse driekleur had gehesen, begon daar de aubade. Veel inwoners van Maassluis hadden zich hier verzameld om uit volle borst liederen te zingen ter ere van de koning. De traditionele vrijmarkt in de stad maakte, net zoals op veel andere plaatsen in onze regio, Koningsdag compleet.

Overigens is Koningsnacht niet overal rustig verlopen. In Hoek van Holland moest de politie optreden bij ongeregeldheden in de Prins Hendrikstraat.