Archief

100.000 zonnebloemen te koop voor de Zonnebloem

Twaalf tuinders gaan de jarige stichting de Zonnebloem op een wel heel bijzondere manier in de watten leggen. Nog voor het najaar willen zij 100.000 zonnebloemen verkopen en daar een duizelingwekkend bedrag mee ophalen. "Ik ben er heilig van overtuigd dat wij dit voor elkaar krijgen."

Sjaak Buijs windt er geen doekjes om. Hij is, als een van de tuinders van het collectief Sunsation Sunflower, aan de uitdaging begonnen. De Lierenaar wordt vaker benaderd voor goededoelenacties, maar toen de Zonnebloem aanklopte, was hij om. De Zonnebloem bestaat 70 jaar en met ruim 500 vrijwilligers in Westland is het een van de grotere liefdadigheidsinstellingen in deze gemeente.

De Zonnebloem is er voor volwassen mensen met een lichamelijke beperking en maakt het de 1.000 Westlandse gasten elke dag naar hun zin. Bijvoorbeeld met een uitstapje naar het winkelcentrum, uitwaaien op het strand of samen naar het tuincentrum.

De verkoopactie begon begin april, tijdens het weekend van Kom in de Kas. Afgelopen woensdagavond nog was er een grote klapper te melden van 500 euro. Toen verkocht een van de leden van het Westlands Mannenkoor een grote partij aan zijn mede-koorleden.

"Via de afdelingen proberen wij zoveel mogelijk planten te verkopen", zegt voorzitter Tilly Goes van de Westlandse afdeling. "De opbrengst is beschikbaar voor activiteiten."

Hoeveel zonnebloemen er uiteindelijk verkocht worden? Misschien wel het dubbele van de 100.000 beschikbare planten. Zo zijn er landelijk 38.000 vrijwilligers bij de Zonnebloem. "Ze hoeven er maar 2 of 3 te nemen en het is rond", lacht tuinder Sjaak Buijs. "Ik verwacht dat we wel de 2 aantikken. En dan bedoel ik 200.000."

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen