Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Fietspad langs Nieuweweg wordt 'thermopad'

Het fietspad langs de Nieuweweg (N211) in Poeldijk, tussen de Voorstraat en de Irenestraat, wordt een zogenoemd 'thermopad'. Het krijgt een warmtecollector waarmee zonne-energie wordt gewonnen.

Via het warmte-koudeopslagsysteem onder de weg wordt de energie opgeslagen. Daardoor kan het fietspad in de zomer gekoeld worden en in de winter verwarmd. Op de panelen in het wegdek zit een coating die licht doorlaat en stroef is, zodat fietsers en bromfietsers voldoende grip houden op de weg.

Om het thermopad te kunnen aanleggen, wordt het fietspad tot juni dit jaar afgesloten. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Julianastraat.

De aanpassing aan het fietspad is onderdeel van het project 'N211 geeft energie'. In het tweede of derde kwartaal van dit jaar wordt de laatste verandering aan de Nieuweweg doorgevoerd: dan krijgen de verkeerslichten een houten portaal.

Eind vorig jaar is het grootste deel van de werkzaamheden op en aan de Nieuweweg afgerond. De N211 is daarmee 'het meest duurzame stukje weg van Nederland' geworden, aldus de provincie Zuid-Holland.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen