Archief

Thuiswonenden met beperking logeren op Westerhonk

Thuiswonende kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking kunnen sinds afgelopen vrijdag een weekend lang logeren op woonzorgpark Het Westerhonk bij Monster. Zorggroep 's Heeren Loo heeft daar een speciale logeerwoning geopend, met plek voor acht personen.

De logeerwoning is bedoeld om ouders, die doordeweeks ook al voor hun gehandicapte kinderen zorgen, in het weekeinde even tijd voor zichzelf te geven. Op vrijdagmiddag om 16.00 uur begint het logeerweekend en maandag om 9.00 uur wordt iedereen met aangepast vervoer weer naar zijn of haar werk of dagbesteding gebracht. Met de verzorgers wordt vooraf de invulling van het weekend doorgenomen. Gedacht kan worden aan allerlei activiteiten, wandelen en lekker eten.

De logeerwoning is tot stand gekomen vanuit een samenwerking met logeerhuis Zonnehof in Naaldwijk, waar kinderen met een beperking tot 18 jaar kunnen logeren. Kinderen die te oud worden voor Zonnehof, kunnen doorstromen naar het logeerhuis op Het Westerhonk.

Edwin behoorde afgelopen vrijdag, samen met nog zeven anderen, tot de eerste logés op Het Westerhonk. Dat werd gevierd met slingers, ballonnen en taart. Door het goede weer kon de groep buiten wandelen en op bezoek bij de kinderboerderij op het park.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Algemeen