Archief

Kofferbakverkoop, kermis of ijsbaan: ideeën voor mega-parkeerplaats Hoek van Holland

Hoek van Holland is voorbereid op de brexit. Op de Oranjeheuvel ligt een enorm parkeerterrein voor chauffeurs die onderweg zijn naar het Verenigd Koninkrijk en hun douanepapieren niet op orde hebben. Maar wat moet je met die lap asfalt als de brexit maanden wordt uitgesteld?

Op de Facebookpagina van WOS Media zijn tientallen suggesties gedaan. "Kofferbakverkoop lijkt mij wel wat", reageert Peter uit Monster. Martine uit Maasdijk vindt het terrein prima geschikt voor car-meetings. Een festivalterrein wordt ook veel genoemd. 's-Gravenzander Cor ziet wel wat in een NK zaklopen.

Eerst maar even afwachten wanneer het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, want dat is nog steeds niet bekend. De Britse premier May heeft uitstel gevraagd tot 30 juni. Minister Blok van Buitenlandse Zaken is bereid de Britten meer tijd te gunnen. Volgens hem is Nederland niet gebaat bij een harde brexit zonder deal.

Woensdagavond is er in Brussel overleg tussen Europese regeringsleiders. Het Britse parlement heeft al ingestemd met de wet die zeker moet stellen dat Groot-Brittannië vrijdag niet zonder akkoord uit de EU vertrekt.