Archief

CDA Rotterdam: neem onrust Hoekse Badje weg

De aangepaste openingstijden van het Hoekse Badje in Hoek van Holland blijven voor commotie zorgen. De gemeenteraadsfractie van CDA Rotterdam heeft dan ook schriftelijke vragen ingediend bij het college van B en W, nadat de gebiedscommissie haar zorgen had geuit. Het CDA wil zeker weten dat de nieuwe openingstijden geen invloed hebben op het voortbestaan van het bad.

Sportbedrijf Rotterdam, de eigenaar van het Hoekse Badje, heeft naar aanleiding van te lage bezoekersaantallen in het vorige seizoen de openingstijden voor vrij zwemmen aangepast. Tijdens de rustige uren, van 11.00 uur tot 15.00 uur, kwamen er te weinig bezoekers en daarom sluit het bad tussen die tijden op maandag en donderdag. Ter compensatie is het bad op die dagen in de avond geopend voor respectievelijk aqua-sport en banen zwemmen. In de schoolvakanties is het zwembad wel de hele dag open.

De nieuwe openingstijden zorgen voor onrust bij de Hoekse bevolking. Op Facebook lieten bezoekers weten dat zij veel waarde hechtten aan de rustige uren. Vooral ouders die met hun kleine kinderen kwamen zwemmen vinden het jammer dat zij op schooldagen geen gebruik meer kunnen maken van het bad.

Het Hoekse Badje gaat 28 april, bij het begin van de meivakantie, weer open. Het nieuwe rooster gaat daarna in: van 6 mei tot aan de zomervakantie.