Archief

GBW wil reactie op 'tendentieuze berichten' over arbeidsmigranten

De fractie van GemeenteBelang Westland stoort zich er aan dat het college (nog) niet heeft gereageerd op de berichten over uitbuiting van arbeidsmigranten. GBW zegt te betreuren dat hierdoor de indruk ontstaat dat Westland "een vrijstaat is waar uitbuiting van arbeidsmigranten aan de orde van de dag is".

De fractie wil weten of het uitblijven van een reactie het gevolg is van onderbezetting in de gemeentelijke organisatie of door de opheffing van Westland Marketing. GBW wil snel een reactie van het college over de vele uitingen die de gemeente "jammer genoeg zo negatief in het nieuws hebben gebracht".

Het adviesbureau PolskaPorada heeft B en W onlangs opgeroepen een einde te maken aan de misstanden bij uitzendbureaus. GBW vraagt zich af of daarop nog een reactie van de gemeente komt en welke dat dan is.

De berichtgeving in de landelijke media heeft al geleid tot Kamervragen van de SP. "Waarom is een gericht publiciteitsoffensief door gemeente Westland naar aanleiding van deze negatieve, weinig genuanceerde en tendentieuze berichtgeving tot dusverre uitgebleven?", vraagt GBW zich af.

Categorieen:
Westland Politiek