Quintus-dames naar bekerfinale

De handbalsters van Quintus hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de bekerfinale. De Heulse ploeg versloeg in de eigen Eekhouthal competitiegenoot Westfriesland/SEW met 29-14.

De gasten kwamen iets beter uit de startblokken en stonden na zeven minuten met 2-4 voor, maar Quintus kwam terug tot een 11-7 voorsprong bij rust. Na de pauze begon SEW met drie goals op rij, maar dat leek het belangrijkste wapenfeit in de tweede helft. Met nog een kwartier op de klok stond het 17-11. Daarna werd het ook niet meer spannend.

De finale is op zondag 28 april in Almere tegen de winnaar van Venlo-Dalfsen.

Geen stunt heren

De heren van Wematrans/Quintus konden in hun halve finale niet stunten tegen het favoriete Kras/Volendam. De Noord-Hollanders wonnen met 32-21. De ruststand was 14-7 in het voordeel van Volendam.