Archief

1 april in onze regio: van hunebedden tot 'drinkswing'

Ook in onze regio regent het deze maandag 1 april grappen. Met uiteenlopende uitvoeringen wil iedereen zijn of haar graantje meepikken. Van hunebedden in het 'central park' van Naaldwijk tot een 'drinkswing' op een festival in Maasland, wij zetten alles voor je op een rijtje.

De gemeente Westland wilde vrijdag een leuke verbinding leggen met de nieuwe burgemeester, Bouke Arends, afkomstig uit het Drentse Emmen. Daarom zouden er in de nacht van zondag op maandag hunebedden worden geplaatst op het nieuwe 'central park' in Naaldwijk. "Ter voorkoming van onthechtingsproblemen van de burgemeester", aldus Arends.

Kip bezorgen met de scootmobiel

Het bedrijf Kippie uit Poeldijk heeft een nieuwe manier gevonden om ouderen uit hun sociale isolement te halen. 65-plussers kunnen aan de slag als bezorger en krijgen daarvoor zelfs een speciale scootmobiel. "65-plussers ontmoeten zo nieuwe mensen en dat allemaal in de eigen vertrouwde omgeving." Een mooi initiatief, maar helaas niet waar.

Snelheidsbegrenzer voor wielrenfietsen

Naar aanleiding van een bijna-ongeval met een wielrenfiets in 's-Gravenzande, roept Van Scheijndel Wielersport alle snelle modellen terug. Het is onverantwoord om hier nog mee door de regio te fietsen en dus krijgen ze allemaal een snelheidsbegrenzer. Vanaf nu kun je niet harder dan 40 kilometer per uur. Hoewel menig recreatief fietser dit zou toejuichen, gaat dit niet gebeuren.

Drank wegschieten met een katapult

Een logistiek probleem voor menig festivalbezoeker. Hoe krijg je acht bier en drie wijn zo snel en eenvoudig mogelijk bij je vrienden? De organisatoren van het HomeTown Festival bieden uitkomst: de 'drinkswing'! Een compacte katapult voor in je broekzak waarmee je makkelijk je drankjes in 3 tot 5 seconden naar je vrienden schiet. Een ideale oplossing, maar wel wat gevaarlijk lijkt ons.

Irish Pub op het Wilhelminaplein

Ook de redactie van WOS Media tuimelt wel eens in een grap. Afgelopen vrijdag werd bekend dat Westland eindelijk een Irish Pub zou krijgen. Op 27 augustus zou op het Wilhelminaplein een kroeg van de keten O'Connors openen. Helaas blijkt daar geen sprake van te zijn. De wens is de vader van de gedachte, zeggen we dan maar...