Archief

Natuurspeeltuin in Schipluiden krijgt mogelijk navolging

De gemeente Midden-Delfland wil bekijken of er natuurspeeltuinen in Den Hoorn en Maasland kunnen komen. Deze week is in Schipluiden begonnen met het inrichten van zo'n speeltuin. Het gaat om een lapje grond bij de voetbalvelden aan de oostkant van het dorp, langs het Sint-Maartenspad.

Dankzij het mooie weer is de afgelopen dagen in recordtempo de beplanting in de grond gezet. Woensdag is het gras ingezaaid. Het groen bestaat voor een deel uit bomen, en voor een deel uit struiken die eetbare vruchten moeten produceren. Daarnaast is er een klimboom en komt er nog een touwbrug.

Natuurspeeltuinen zijn populair. Maassluis heeft Avonturis en Naaldwijk Prins Heerlijk. In heel Nederland zijn er meer dan honderd. De speeltuin in Schipluiden is er gekomen op verzoek van de kinderen in het dorp. De gemeente zou ook in de andere twee dorpskernen een soortgelijke voorziening willen. In Den Hoorn zou er plaats zijn de nieuwbouwwijk De Kreek, die momenteel gebouwd wordt. In Maasland moet nog een plek worden gezocht.