Archief

Schipluiden krijgt een natuurspeeltuin

Kinderen in Schipluiden kunnen zich vanaf komend voorjaar uitleven in een zogenoemde natuurspeeltuin. De speelplek wordt aangelegd in het parkgebied tussen de voetbalvelden en de rand van het dorp. Op deze plek kunnen kinderen spelen met natuurlijke materialen als zand, stokken, stenen en water.

De speelplek is een initiatief van leerlingen van de basisschool St. Jozef. Zij mochten - net als de leerlingen van De Ark - hun ideeën insturen. Een architect heeft daarna een ontwerp gemaakt.

Langs het fietspad komt een nieuwe sloot. Zo wordt de speelplaats afgeschermd. De sloot krijgt flauwe oevers. Daardoor is deze veilig voor kinderen. Het terrein is niet vlak. Het bestaat uit heuveltjes en nattere gedeelten. De nattere delen zijn belangrijk voor de waterhuishouding. In de herfst en winter kunnen kinderen hier met water spelen. In de zomer is het hele terrein droog. In de hoek komt een pluktuin met verschillende fruitbomen.

De gemeente Midden-Delfland houdt donderdag 20 september een informatiemiddag in het gemeentehuis. Geïnteresseerden kunnen dan van 16.00 tot 18.30 uur het ontwerp bekijken en vragen stellen aan de architect.

In Maassluis (Avonturis) en Westland (Groene Schakel en Prinsenbos) kunnen kinderen al spelen in een natuurspeeltuin.