Archief

Zorgen om veiligheid trap op dijk Hoek van Holland

In de Rotterdamse gemeenteraad is er aandacht gevraagd voor de tijdelijke trap tussen het Rietdijkhof en de Hoekse Vishandel in Hoek van Holland. CDA en D66 vragen het college van B en W of er iets gedaan kan worden om de steile trap veiliger en toegankelijker te maken. De problemen met de trap zijn rond Kerstmis al aangekaart door de gebiedscommissie Hoek van Holland.

Verder kwam er eerder deze week uit de meest recente voortgangsrapportage van de Hoekse Lijn aan het licht dat er nog steeds problemen zijn met de beveiligingssoftware. Omdat de gemeente voor het oplossen van dit probleem afhankelijk is van de softwareleverancier, willen de partijen op een andere manier bijdragen aan de voortgang.

Naast het aanpassen van de trap zijn er ook vragen gesteld over de beoogde compensatieregeling voor reizigers in het openbaar vervoer. Zo willen D66 en CDA weten wat die compensatieregeling inhoudt, hoe deze gefinancierd wordt en wie er verantwoordelijk is voor de communicatie hierover met reizigers.