Archief
Omroep-West

Omroep-West

Pakketsorteerders in Den Hoorn onderbetaald

Volgens vakbond FNV worden meer dan honderd pakketsorteerders die werken voor de pakketdepots van PostNL in Den Hoorn onderbetaald. In plaats van het cao-loon ontvangen deze uitzendkrachten het minimumloon en geen pensioen. Ze werken via uitzendbureau Young Capital.

Dat schrijft mediapartner Omroep West op zijn site. Ook in de sorteerders in het depot in Sassenheim worden onderbetaald volgens FNV. De vakbond baseert zich op een onderzoek van de Inspectie SZW. Die zou de twee pakketdepots hebben bezocht na klachten hierover.

De sorteerders op de pakketdepots krijgen volgens FNV niet betaald volgens de PostNL-cao, maar worden ingezet tegen het minimumloon. De bond zegt dat dit in strijd is met de wet.

Enkele tonnen

PostNL en Young Capital zouden gebruik maken van een schijnconstructie. Daarmee zouden ze op loonkosten willen besparen. Dat zou volgens de FNV gaan om 'enkele tonnen' op jaarbasis.

PostNL zegt dat ze zich niet kan vinden in de conclusie van inspectie SZW. Deze zijn volgens het bedrijf juridisch onjuist en gebaseerd op een eenzijdig en onvolledig onderzoek. Op basis van vergelijkbare rapporten lopen er nu nog rechtszaken. PostNL wil niet vooruitlopen op de mogelijke uitkomst van een rechtszaak.

Omroep West kon Young Capital niet bereiken voor commentaar.

Categorieen:
Algemeen