Archief
WOS Media

WOS Media

Naaldwijkse toneelclubs blij met nieuw onderkomen

Ze hebben lang in spanning geleefd, maar nu is het allemaal voor elkaar. Het nieuwe gebouw van toneelverenigingen de Plankeniers en de Roka Theatergroep is opgeleverd. De Naaldwijkse verenigingen zijn verhuisd van sportpark De Hoge Bomen naar de Monnikenlaan iets verderop.

Het nieuwe pand heeft zo z'n voordelen. "Fijn is dat we nu een ruimte hebben die helemaal waterdicht is", vindt Wim van Baalen van de Plankeniers. "Je moet je voorstellen, we hebben dertig jaar gebruik gemaakt van een gebouw dat oorspronkelijk een kleuterschool was." Dat pand raakte flink verouderd en dat zorgde voor problemen bij regenval.

De twee verengingen delen één pand met een gezamenlijke foyer. Daarnaast is er een theaterzaal met een vaste tribune en één met mobiele varianten "die we op allerlei gewenste posities kunnen neerzetten, zodat we bij iedere voorstelling de mogelijkheid hebben om het publiek op een nieuwe manier te verrassen", zegt Van Baalen.

De toneelclubs zijn blij met hun nieuwe onderkomen. "Het is onze opzet geweest om de sfeer uit het oude pand, waar het knus en gezellig was, mee te nemen", zegt Fred van den Berg van Roka Theatergroep. En dat is volgens hem gelukt.



De komende periode zal er volop geklust moeten worden, want in het voorjaar willen de toneelgroepen hun eerste voorstelling gaan spelen.

Categorieen:
Naaldwijk Cultuur