Pixabay

Pixabay

FC 's-Gravenzande bekert verder na strafschoppen

FC 's-Gravenzande, dat uitkomt in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal, heeft de tweede wedstrijd om de districtsbeker tegen eersteklasser FC Boshuizen uit Leiden gewonnen. De wedstrijd werd beslist met strafschoppen.

Op het winderige Julianasportpark begon de wedstrijd gelijkwaardig. Het was Boshuizen dat het eerste doelpunt pakte: vanaf een flinke afstand wist een spits de bal in de rechthoek te krijgen in de 27ste minuut. In dezelfde minuut had Belic van 's-Gravenzande na een corner een vrije schietkans, maar miste. Ruim tien minuten later lukte het Twan van der Meerten wel om de gelijkmaker te maken. Met een diagonaal schot in de linkerbovenhoek scoorde hij de 1-1.

Acht minuten na de rust zorgde diezelfde Van der Meerten voor een voorsprong. Hij wist een voorzet van Frank Broos binnen te tikken. Lange tijd leek het er op dat 's-Gravenzande de wedstrijd zou winnen. Vijf minuten voor het einde kreeg Boshuizen een vrije trap. De Leidenaren benutten die, waardoor de wedstrijd eindigde in 2-2. Daarna volgden strafschoppen: 's-Gravenzande benutte er vier, Boshuizen bleef hangen bij drie, waardoor de Breeje Durpers doorgaan naar de volgende ronde.

Historische goal voor Westlandia

Het zaterdagteam van Westlandia, dat uitkomt in de eerste klasse, won in Waddinxveen van CVV Be Fair met 1-2. De eerste goal was voor Hamza El Yddri in de 15de minuut, hij tikte een diepe bal van Marvin Vollebregt binnen. In de 32ste minuut maakte Tim van der Voort een historisch doelpunt. Niet alleen zette hij het team daarmee op een 0-2 voorsprong, het was de 50ste goal van dit seizoen én het 1200ste doelpunt sinds de eerste wedstrijd in 2006 van het zaterdag 1-team van Westlandia.

In de tweede helft scoorde Be Fair in de 71ste minuut nog de 1-2 door een fout in de verdediging van de Naaldwijkers, wat ook de eindstand werd. Westlandia is door naar de derde ronde van de districtsbeker. Het is voor het eerst dat het team na de winterstop nog actief is in de beker.