Archief
Google Streetview

Google Streetview

Snelheidsdisplay moet verkeer meten bij Noordvliet

De gemeente Maassluis gaat op advies van de politie volgend jaar aan het begin van het vaarseizoen een snelheidsdisplay voor motorvoertuigen plaatsen bij de Verlengde Noordvliet. Zo wil de gemeente controleren hoeveel voertuigen gebruik maken van de sluiproute en hoe hard er langs het water wordt gereden. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de VVD door het Maassluise bestuurscollege.

Sinds het moment dat de Lijndraaiersbrug weer gemotoriseerd is en vaker door vaarverkeer gepasseerd wordt, is de verkeersveiligheid volgens het bewonerscomité 'Verlengde Noordvliet' afgenomen. Nu de brug vaker open gaat, maken bestuurders van auto's en vrachtwagens steeds meer gebruik van de sluiproute naar Maasland. De liberalen stelden daar schriftelijke vragen over.

Zo vroegen ze zich af of de bewegwijzering in de omgeving beter kan. Maar volgens burgemeester en wethouders is de bewegwijzering duidelijk genoeg. Ook zijn er op dit moment geen plannen voor het nemen van fysieke maatregelen op de weg. Wel neemt het college contact op met de bewonerscommissie van de Noordvliet om samen te kijken hoe de verkeersveiligheid kan worden verbeterd.