Archief

Verlenging Hoekse Lijn mogelijk ook vertraagd

Nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat de ingebruikname van de Hoekse Lijn wederom vertraging heeft opgelopen, lijkt het er nu ook op dat diezelfde vertraging mogelijk gevolgen heeft voor de verlenging van de Hoekse Lijn tot aan het strand.

Uit navraag bij de gemeente Rotterdam blijkt dat een aantal medewerkers dat nu nog werkt aan de ombouw ook hard nodig is tijdens de voorbereiding en uitvoering van de verlenging. Elke verdere vertraging van het testen van de lijn en de ingebruikname maakt dus ook de kans op vertragingen bij de verlenging groter.

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat de aandacht de komende tijd dan ook uit naar de verdere invulling van de projectorganisatie verlenging Hoekse Lijn, zodat men tijdig goed bemand is om de volgende (bouw)fase voor de verlenging Hoekse Lijn in te gaan.

Op 10 december is gestart met de herinrichting van de stationsomgeving bij Hoek van Holland Haven. Daarbij worden ook de eerste stappen gedaan op weg naar de realisatie van de verlenging van de Hoekse Lijn. Momenteel wordt onderzocht wat de totale omvang van het werk is en welke personele bezetting daarbij passend is.De afronding van de verlenging staat gepland voor 2021.