Archief

Westlandse oudejaarsconference heet toepasselijk 'Asbestvrij'

Aart van den Berg en Nico Meijer hebben er zin in. Na zes jaar afwezigheid keert de Westlandse eindejaarsshow op 29 december terug, wederom in De Leuningjes in Poeldijk. De conference staat op papier, nu is het alleen nog flink oefenen.

"De kranten verzamelen en lezen we vanaf 1 januari en we kijken het WOS Regionieuws", zegt theatermaker Van den Berg. "Op 1 september beslissen we of we de conference weer gaan doen. De afgelopen jaren was het antwoord 'nee'." Cabaretier Meijer: "Maar een aantal jaar was ook de Leuningjes niet beschikbaar", verwijst hij naar de asbestperikelen, die het gebouw drie jaar dicht hielden. Niet voor niets is de titel van de show dit jaar 'Asbestvrij'.

Maar wat komt er allemaal aan de orde in de show? Veel wil het tweetal niet kwijt. Maar dat de nieuwe burgemeester Bouke Arends aan bod komt, is zeker. Ook Remmert Keizer en Ben van der Stee worden niet ontzien.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, niet bij De Veiling (zoals De Leuningjes nu heet), maar via e-mail: nico@fata-monster.nl