Archief
archief WOS Media

archief WOS Media

IJsclub Vlietland neemt gronden over van gemeente

IJsvereniging Vlietland in Schipluiden mag het terrein aan de Zouteveenseweg waarop de ijsbaan ligt in erfpacht overnemen van de gemeente Midden-Delfland. Daarmee is een meerderheid van de gemeenteraad dinsdagavond akkoord gegaan. Alleen D66 stemde tegen.

De partij gaf aan vooral moeite te hebben met het feit dat de grond voor vijftig jaar wordt uitgegeven. D66 en ook de PvdA, die wel voor stemde, zagen liever dat die periode korter was. "Door klimaatverandering komen er steeds minder schaatsbare dagen", zei PvdA-fractieleider Ellen Snethlage. "Ook willen we op deze locatie mogelijk in de toekomst woningbouw, waardoor de ijsclub iets moet opschuiven."

Volgens wethouder Wendy Renzen is echter bewust voor deze lange periode gekozen. "Juist bij erfpacht gaat het om een langere periode. De ijsclub hoeft zich zo op de lange termijn geen zorgen te maken."

Omdat de erfpachtprijs hoger is dan het bedrag dat ze voorheen moesten betalen aan pacht, wordt het verschil door de gemeente via 10.200 euro subsidie gecompenseerd.