Archief

Noodlokaal voor Montessorischool in Maassluis

De Montessorischool in Maassluis krijgt eenmalig bijna 24.000 euro voor de plaatsing van een noodlokaal bij het gebouw aan de Seringenstraat. Daarnaast stelt het Maassluis bestuurscollege 18.000 euro ter beschikking voor de jaarlijkse huurlasten.

De school heeft last van een huisvestingsprobleem. Er zijn te veel leerlingen voor het huidige gebouw. Normaal gesproken wordt er dan doorverwezen naar leegstaande lokalen in andere schoolgebouwen, maar de basisscholen in de stad geven aan dat dat een ongewenste situatie is.

Het noodlokaal aan de Fenacoliuslaan, waarvan tot voor kort basisschool het Spectrum (inmiddels De Kindertuin) gebruik maakte, is niet meer nodig. Daarom is in overleg met de verhuurder besloten dat het noodlokaal verplaatst kan worden naar de Seringenstraat.

Eigenlijk wil de Montessorischool een compleet nieuw schoolgebouw, maar aan dat verzoek wil de gemeente vooralsnog geen gehoor geven. De gemeente zegt te willen wachten totdat er een zogeheten integrale visie op de onderwijshuisvesting is. Dat proces is nog niet afgerond.

Categorieen:
Maassluis Politiek