Archief
Stichting Avavieren

Stichting Avavieren

Stichting Avavieren genomineerd voor Vrijwilligersprijs

De Westlandse stichting Avavieren is genomineerd voor de Meer dan Handen Vrijwilligersprijs 2019, een waarderingsprijs van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Avavieren (oftewel: aangepast vakantie vieren) organiseert op vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande vakanties voor gezinnen uit heel Nederland met een kind met een beperking. Er werken meer dan 25 speciaal getrainde vrijwilligers. De stichting is door de gemeente Westland aangedragen voor de nominatie. Wethouder Piet Vreugdenhil: "Door dit Westlandse initiatief komen ouders op adem. De toewijding van de vrijwilligers naar het gezin, maar juist ook naar elkaar, is bewonderenswaardig."

Oprichter van Avavieren Hans Prins is vereerd met de voordracht door de gemeente. "Onze vrijwilligers steunen niet alleen de gezinnen die hier komen, maar ook elkaar. Een bijzondere groep mensen die het verdient om in het zonnetje gezet te worden," aldus Prins.

Op de prijs moet gestemd worden. Dat kan tot en met 11 februari volgend jaar via deze link. De prijs wordt uitgereikt op 15 februari 2019.