SignBiblio

SignBiblio

FC 's-Gravenzande verliest onverwacht van Ter Leede

In de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal heeft FC 's-Gravenzande verloren van Ter Leede uit Sassenheim. De wedstrijd op het Julianasportpark in 's-Gravenzande eindigde in 2-4, nadat het bij de rust nog zonnig uitzag voor de thuisploeg.

De Breeje Durpers startten voortvarend. In de eerste minuut was er al een kans voor Patrick Triep en ook in de minuten die daarop volgden, ontstonden er kansen. Na 25 minuten tikte Yuri Westhoff een steekbal van Patrick Triep binnen: 1-0. Twee minuten later maakte Roy Vermolen daar 2-0 van, waardoor FC 's-Gravenzande positief de rust in ging.

Na de thee waren de rollen omgedraaid. In de 57ste minuut was het Zwetsloot die voor de Sassenheimers het eerste punt scoorde, ruim tien minuten later maakte Otterloo de gelijkmaker. FC 's-Gravenzande verslapte hierna volledig, waardoor Otterloo Ter Leede op 2-3 voorsprong zette. Zes minuten voor het einde kwam de thuisploeg met 10 man te staan, Vermolen kreeg een rode kaart voor een charge. De Sassenheimers scoorden daarna nog een keer, waardoor de wedstrijd in 2-4 eindigde.

VDL vermorzelt Naaldwijk

In de derde klasse B heeft VDL Maassluis zaterdagmiddag gemakkelijk gewonnen van VV Naaldwijk. Remmerswaal zette direct aan het begin van de match aan de Sportlaan de toon. Binnen zestig seconden zette de Maassluizer VDL op voorsprong. Bijna een half uur later scoorde hij opnieuw. In de 33ste minuut scoorde Rollie Oliveira de 3-0. Vlak voor rust maakte een speler van VDL hands, waardoor Naaldwijk een penalty kreeg. Die werd benut: Sebastiaan van den Berg zette de score op 3-1.

In de tweede helft maakte Remmerswaal zijn hattrick compleet door de 4-1 te maken. In de slotminuut kon Kick Kerklaan de eindstand op 5-1 bepalen.

Alle uitslagen van het zaterdagvoetbal:

Tweede divisie:

Excelsior Maassluis - FC Lienden 5-2 (4-0)

VDL - Naaldwijk 5-1 (3-1)

VDL: Rodney Remmerswaal (3), Rollie Oliveira, Kick Kerklaan; Kees Ketting mist penalty bij 3-1 stand

Naaldwijk: Sebastiaan van de Berg (p)

Maasdijk - Quick Steps 1-0 (1-0)