Archief

In Gardien Tot Tien: iedereen in het paars naar ISW Hoogeland en wat is jouw mooiste natuurfoto?

In Gardien Tot Tien legde Jump Koch van ISW Hoogeland uit wat een GSA is en waarom het als school belangrijk is om mee te doen aan 'Paarse Vrijdag'. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een fotowedstrijd. Voorzitter Geert van Poelgeest vertelde vanochtend waar de natuurfoto's aan moeten voldoen.

Iedereen in het paars naar ISW Hoogeland als steunbetuiging aan LHBTIQ+'ers

ISW Hoogeland in Naaldwijk heeft als eerste school in de gemeente Westland een GSA opgericht. Jump Koch van ISW Hoogeland legde vanochtend uit dat een GSA een groep leerlingen is die zich inzet om de vrijheid en veiligheid van andere leerlingen op school te waarborgen. In het kader van 'Paarse Vrijdag' wordt hier vandaag nog eens extra aandacht aan besteedt. Inmiddels hebben twintig leerlingen zich aangesloten bij de groep, onder wie Inge en Noortje. Waarom vinden zij het eigenlijk zo belangrijk om hieraan mee te doen?



KNNV afdeling Delfland: 'wat is jouw mooiste natuurfoto uit 2018?'

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is op zoek naar de mooiste natuurfoto's uit 2018. Door middel van deze fotowedstrijd wil de vereniging fotograferen belonen voor hun werk en mensen bij de natuur betrekken. Voorzitter Geert van Poelgeest vertelde vanochtend waarom er drie prijzen worden uitgereikt in de categorieën: natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming



Harold de Duivenman: 'boegbeeld duivensport verloren gegaan'

Vanochtend deelde Harold de Duivenman dat Antoon van der Wegen uit Steenbergen, volgens hem een boegbeeld voor de duivensport in Nederland, is overleden. Harold vertelde dat door hem het 'Steenbergse ras' in de duivensport is ontstaan. Hij vergelijkt de impact van zijn dood op fans van de duivensport met het overlijden van Nederlands profvoetballer en voetbalcoach Johan Cruijff op voetballiefhebbers.



IJsvloer van 'Hard gaat ie' nog niet dicht genoeg

IJsclub Hard gaat ie aan de Veilingweg in De Lier heeft weer een ijsvloer, maar is nog niet dicht genoeg om open te gaan. Voorzitter Wim van den Berg vertelde vanochtend dat ze afgelopen nacht vier uur bezig zijn geweest met het maken van ijs. Vandaag gaan de vrijwilligers van de vereniging zelf een rondje schaatsen om te kijken of de ijsvloer het houdt. De ijsclub hoopt deze zaterdag open te kunnen gaan.



Hoek van Holland wordt vanaf nu meer betrokken bij Brexit

Het gemeentebestuur van Rotterdam gaat Hoek van Holland meer betrekken bij de voorbereiding op de Brexit, het opstappen van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Verslaggeefster Nelleke Arnout was donderdagavond bij de gebiedscommissievergadering in de Hoek en vertelde vanochtend dat de gebiedscommissie van Hoek van Holland zich grote zorgen maakt over de invoering van de Brexit. Hoek van Holland is namelijk een belangrijk grenspunt voor veel vrachtverkeer over heel de wereld. De Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann gaf toe de gebiedscommissie te weinig te hebben betrokken bij de voorbereiding op de Brexit.



Stefan van Eijk brengt je alvast in de stemming voor het komend sportweekend

Het is weer vrijdag en dat betekent niet alleen dat het weekend voor de deur staat, maar ook dat we ons kunnen opmaken voor een aantal mooie sportwedstrijden. Iedere vrijdag schuift sportverslaggever Stefan van Eijk bij ons aan in de studio om je te vertellen waar en wanneer je moet zijn.



Poll

Ga jij morgen schaatsen in De Lier als de ijsvloer van ijsclub Hard gaat ie klaar is?