Archief
Wijk Hoogeland -archieffoto Ed de Vries

Wijk Hoogeland -archieffoto Ed de Vries

'Software van warmtepomp in woningen boosdoener in Hoogeland'

De verwarmingsproblemen die meerdere bewoners van de Naaldwijkse Hoogeland kort geleden hebben gehad, scholen niet in het warmtesysteem van Vestia maar in de installatie binnen de woning. De werking van die installatie is niet de verantwoordelijkheid van Vestia, zei wethouder Ben van der Stee dinsdagavond in de raadsvergadering.

Vestia is contractueel verantwoordelijk voor de werking van het systeem tot aan de warmtepomp in de woning. Als daar binnenshuis iets mis mee is, dient het probleem te worden opgelost door de installateur of mogelijk zelfs door de fabrikant, legde Van der Stee desgevraagd uit.

De klachten van de afgelopen week zijn daar een voorbeeld van, aldus de wethouder. Door een softwarefout in de warmtepomp gaf deze ten onrechte een storingsmelding. Daar is de fabrikant van de warmtepomp mee aan de slag gegaan, meldde de wethouder.

In antwoord op vragen van LPF Westland meldde Van der Stee, dat er afgelopen maand door Vestia een nieuw zogeheten broncluster in gebruik is genomen en dat dit naar behoren functioneert.