Archief

Extra wegonderhoud Maassluis in 2019 lijkt niet te lukken

Liet het bestuurscollege van Maassluis eerder dit jaar optekenen dat het onderhoud van een nog nader te bepalen weg volgend jaar naar voren wordt gehaald, nu komt verantwoordelijk wethouder Fred Voskamp daarop voorzichtig terug. "Het wordt erg lastig om het voor elkaar te krijgen." Wel hoopt hij dat het een jaar later alsnog lukt.

Het in mei aangetreden college van burgemeester en wethouders lijkt over een flinke dosis dadendrang te beschikken, maar wordt soms geremd door de realiteit. "Dan bekijk je welke weg je aan wil pakken, blijkt dat die een jaar later weer open moet voor bijvoorbeeld de riolering. Dat is natuurlijk niet handig", aldus Voskamp. Hij stelt verder dat de wegen in Maassluis nog van een best aardige kwaliteit zijn en technisch gezien nog wel een paar jaar meekunnen.

Toch is Voskamp wel druk in de weer met de wegen in Maassluis en net daarbuiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Maassluiseweg tussen Maasland en Maassluis. De gemeentes Midden-Delfland en Maassluis willen daar al jaren wat aan doen, net als aan de iets verderop gelegen en veel besproken kruising met de Oude Veiling. Voskamp: "We zijn daarover met de betrokken partijen in gesprek."

En er wordt eveneens gesproken met de gemeentes Westland en Midden-Delfland samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland over afrit 6 van de A20 bij Maasdijk. Voskamp: "Mogelijk wordt de afrit daar tweebaans in verband met de drukte." De gemeentes werken daarin samen omdat aanpassingen gevolgen hebben voor alle betrokken partijen.