Uit de wedstrijd Maassluis-Vriendenschaar -foto WOS Media

Valto gedeeld koploper in korfbalcompetitie

Het Lierse Valto heeft zaterdagmiddag de derde overwinning op rij gepakt in de Eerste Klasse E van de zaalkorfbalcompetitie. Daardoor gaan de Lierenaren nu ongeslagen aan de leiding, weliswaar samen met het Delftse Excelsior, maar met een beter doelsaldo.

Valto moest naar Tilburg voor de uitwedstrijd tegen de gelijknamige vereniging. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op, getuige onder meer de stand van 3-3 na 13 minuten spelen. Vervolgens had Tilburg even een licht overwicht, wat resulteerde in een tussenstand van 8-6. Maar daarna nam het bezoekende Valto het heft in handen door vier opeenvolgende scores. Hiermee werd de ruststand 8-10.

Na de rust liepen de Lierenaren uit, eerst tot 10-14 en vervolgens tot 12-20. Via 15-22 werd de eindstand van 18-26 bereikt.

Het Maaslandse ODO had in de Tweede Klasse I geen moeite met Weidevogels. In Bleiswijk stond het bij rust 5-10 en dat verschil had eigenlijk al aanzienlijk groter moeten zijn. ODO maakte het zichzelf in de eerste twintig minuten van de tweede helft flink lastig door Weidevogels tot op drie treffers verschil terug te laten komen (12-15), maar daarna rechtten de Maaslanders de rug en konden zij de eindstand op 13-19 bepalen.

In de Derde klasse H veegde Dijkvogels thuis de vloer aan met het Rotterdamse NIO. In beide helften was de score 13-8, zodat de eindstand uitkwam op 26-16. Het herenkwartet van de Maasdijkers was ongrijpbaar en nam 21 treffers voor zijn rekening. Door het verlies van concurrent Paal Centraal gaat Dijkvogels nu op kop, overigens samen met ADO, maar met een beter doelsaldo.