Archief

Ter Laak met DaglichtKas genomineerd voor EKZ Energy Award

Het Wateringse familiebedrijf Ter Laak Orchids is met hun DaglichtKas genomineerd voor de EKZ Energy Award 2018 van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat. Die prijs wordt sinds 2016 jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich positief onderscheiden op het gebied van energiebesparing of duurzaam opwekken.

De orchideeënkweker heeft de nominatie binnengesleept met de DaglichtKas. Die kas vangt energie uit zonlicht op en slaat dat op, zodat het op een later moment hergebruikt kan worden. Daarmee bespaart het bedrijf 40% aan energie en wekt het ook weer energie op. De kas is 5 hectare groot. Ter Laak bouwde de kas in 2017, begint dit jaar werd het opgeleverd.

De prijs wordt op 31 januari 2019 uitgereikt. Andere genomineerden zijn Orange Climate Autarkis uit Drunen voor duurzame systeemplafonds, en Sibelco, met de meeste vestigingen in Limburg, voor hergebruik van warme lucht uit glasvezel. De winnaar krijgt een geldbedrag van 25.000 euro en een bezoek van (een delegatie namens) de minister van Economische zaken en Klimaat.

Categorieen:
Wateringen Duurzaam