Archief

GBW wil toch uitspraak gemeenteraad over 'observaties' besluitvorming

GemeenteBelang Westland vindt dat er geen enkel bewijs is voor vriendjespolitiek, financieel benadelen van de gemeente en bevoordelen van bedrijven door leden van het vorige Westlandse college van B en W. Extern onderzoek heeft dat uitgewezen. De fractie vindt dat de raad daarom moet uitspreken dat dergelijke suggesties als onjuist moeten worden beoordeeld.

Vorige week besloot de commissie Bestuur na bespreking van het rapport van een extern bureau, dat de zaak als afgedaan kan worden beschouwd. GemeenteBelang weigert zich daar echter bij neer te leggen en dient komende dinsdag een motie in.

De kwestie is een uitvloeisel van het dossier Kwekers in de Kunst, dat overigens nog een gerechtelijk staartje heeft. Waarnemend burgemeester Van Ardenne kwam na onderzoek van de bestuurlijke besluitvorming tot negen 'observaties' die noopten tot verbeteringen. Omdat zij geen namen en rugnummers kon of wilde geven, besloot de raad in maart tot een onderzoek door een extern bureau.

Volgens GBW-fractievoorzitter hebben de 'observaties' alleen maar geleid tot verdachtmakingen en twijfels over de betrouwbaarheid van het toenmalige college, waartoe ook GBW behoorde. Het extern onderzoek heeft helemaal niets opgeleverd en dus zijn de collegeleden volkomen onnodig beschadigd. "Dan is het wel zo netjes dat als gemeenteraad ook in het openbaar uit te spreken", aldus Keizer.

Categorieen:
Westland Politiek