Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

Ondanks blessures komen Hoekse rugbyers met ruime winst uit Rotterdam

Rugbyclub The Hookers, sinds vorige zondag koploper in de Eerste klasse, is opnieuw ongeslagen gebleven. Echter, ondanks de ruime overwinning op het Rotterdamse RRC (10-43) zijn er toch diverse problemen voor de Hoekenezen.

Waar zij deze zondag al met veel jonge en nieuwe spelers moesten aantreden vanwege blessures van vaste krachten, zoals Daniël van Waas en René de Vries, zijn die problemen alleen maar groter geworden. Beoogd invaller voor Van Waas, Don Burik, brak zaterdag in het tweede team zijn hand en staat voor langere tijd langs de kant. Duarte van Gijzelen moest van het veld met een hoofdblessure. Deze voormalig RRC-speler is voor de zekerheid even naar het ziekenhuis gegaan.

Tom van Reeven haalde evenmin het eindsignaal en is waarschijnlijk komende zondag niet inzetbaar. Daar komt dan nog een rode kaart bij voor Remco Zuiderwijk, met een schorsing als gevolg.

Positief was de inbreng van een aantal jonge spelers bij The Hookers. Zo was er het debuut van Koen Krommenhoek op de fly half-positie.

In de eerste helft scoorden voor The Hookers: Kevin Lensen, Mathew Redman (2x) en Bob Duivestein. In de tweede helft waren Duncan Jansen (2x) en Justin van Boven succesvol.

Categorieen:
Sport