Piet Voskamp

VELO verspeelt koppositie na blamage in Voorschoten

De voetballers van VELO hebben zaterdagmiddag hun koppositie in de tweede klasse C verspeeld. In een rechtstreeks duel met Voorschoten'97 verloren de Wateringers een dramatische wedstrijd met 7-2.

Binnen een minuut na het eerste fluitsignaal viel de eerste goal: Voorschoten maakte vanuit een corner de 1-0. Tien minuten later viel de 2-0. Daarna verslapte VELO, het maakte meer overtredingen en kansen gingen naast. Daar maakte Voorschoten gretig gebruik van: in de 31ste minuut bepaalden ze de ruststand met een derde treffer. Na de thee verloren de Wateringers de controle compleet en walste Voorschoten over ze heen. Binnen enkele minuten stond het 6-0. In de laatste tien minuten redden Mick van Elswijk en Jacine Tazi nog wel de eer voor VELO, maar eindigde de wedstrijd in 7-2.

Maasdijk - VDL

Op het sportpark aan de Lange Kruisweg speelde Maasdijk thuis tegen buurman VDL uit Maassluis. Ook hier viel het eerste doelpunt al in de eerste minuut, Kyrill Slutskyy bracht de thuisploeg op voorsprong. Na de rust herhaalde Maasdijk die truc, kort na de start van de tweede helft werd het 2-0 door Stef Bruinen. Mitch van der Windt zorgde dat VDL de achterstand halveerde, maar Lars van den Berg zorgde er daarna met vier treffers voor dat Maasdijk niet meer te achterhalen was. Rodney Remmerswaal maakte vijf minuten voor tijd nog wel de 6-2, wat tevens de eindstand was.