Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

RockArt wil voor voor 2019 uitsluitsel over verhuizing naar Den Haag

Voor het einde van dit jaar moet duidelijk worden of museum RockArt kan verhuizen naar Den Haag, anders gaat eigenaar Jaap Schut in gesprek met andere gemeenten. Dat zegt Schut in de Dwars Door de Regioshow op WOS Radio.

Het popmuseum is nu nog gevestigd aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland, maar groeit daar al jaren uit zijn jasje. Eerder werd al gekeken naar een mogelijke verhuizing naar een groter pand in Westland. Toen dat niet mogelijk bleek, werden de pijlen gericht op Den Haag. Schut is al geruime tijd in gesprek met het stadsbestuur, maar een locatie daar vinden wordt steeds moeilijker. Zeker nu het beoogde pand, de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout aan een andere partij is verkocht. "Dat vind ik een gemiste kans."

"We hebben wat locaties bekeken samen met 'Den Haag', maar we gaan niet ergens achteraf zitten omdat we willen verhuizen. Ik móet niet verhuizen", aldus Schut. "Ik ga niet weer ergens achteraf zitten, het moet wel in het zicht zijn."

Volgens Schut hebben onder meer Rotterdam, Rijswijk, Almere en Den Bosch al aangegeven met hem in gesprek te willen gaan.