Archief
Archieffoto Google Streetview

Archieffoto Google Streetview

Grasveld De Wollebrand beoogd gemeentelijk evenemententerrein

Het college van B en W van Westland wil het grote grasveld aan de zuidwestkant van recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk aanwijzen als gemeentelijk evenemententerrein. Dit is de uitwerking van een motie die begin dit jaar door de LPF-fractie was ingediend in de gemeenteraad.

Op dat grasveld bij De Wollebrand wordt nu af en toe een activiteit georganiseerd, bijvoorbeeld het huttenbouwen voor jongeren in de zomervakantie. In het verleden werden er ook andere evenementen georganiseerd. In de wandelgangen wordt De Wollebrand vaak bestempeld als evenemententerrein, maar is dat het formeel nog niet.

Het terrein is nu tegen het licht gehouden. Om een goed beeld te krijgen, zijn zaken als de oppervlakte van het terrein, het maximum aantal bezoekers, de ontsluiting van verkeer, ondergrondse kabels en leidingen, hoogspanningskabels, flora en fauna, parkeren en dergelijke in ogenschouw genomen.

Het grasveld heeft een oppervlakte van ongeveer 19.500 vierkante meter. Momenteel vinden er werkzaamheden plaats ter verbreding van de Veilingroute. Het terrein is ingericht met onder meer bomen, bosschages en waterpartijen. Er liggen diverse kabels en leidingen onder de grond in de nabijheid hangen hoogspanningskabels gedeeltelijk over het terrein. Bij het organiseren van een evenement/activiteit zal hier rekening mee moeten worden gehouden.

Het terrein heeft geen bijzondere voorzieningen als elektriciteit, water en fietsstallingen Dus alle voorzieningen zullen door de organisator van een evenement zelf moeten worden geregeld. Daardoor zal per evenement door de Veiligheidsregio Haaglanden moeten worden berekend hoeveel personen op het terrein kunnen worden toegelaten.

Evenementenkalender

Een permanente aanwijzing van een terrein betekent overigens niet dat onbeperkt grotere evenementen kunnen worden georganiseerd. Er dient rekening gehouden te worden met de evenementenkalender waarbij onder meer de inzet van de hulpdiensten tijdens het evenement wordt afgestemd in relatie tot andere evenementen. Het terrein dient in ieder geval permanent beschikbaar te zijn voor het organiseren van activiteiten en evenementen.