Archief
WOS Media

WOS Media

Kritiek oppositiepartijen in Westland: college maakt geen keuzes

Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland, de grootste twee oppositiepartijen in de gemeenteraad van Westland, zijn teleurgesteld over de maandag gepresenteerde plannen van B en W. Er worden geen keuzes gemaakt, is het kernthema in de reacties van beide fracties.

"Het zijn bijna allemaal open deuren, voortbordurend op wat al in de pijplijn zat. Weinig tot geen nieuw beleid, geen echt concrete oplossingen van in Westland bestaande vraagstukken", stelt Westland Verstandig. "Het collegeprogramma heeft het bijna alleen maar over op te stellen visies. Daar is Westland natuurlijk niet mee gediend", vult de fractie aan.

GemeenteBelang Westland (GBW) concludeert: "Na het Westlandprogramma gelezen te hebben moeten wij jammer genoeg spreken van gemiste kansen door het uitstellen van keuzes." De fractie memoreert dat de collegepartijen hoog opgeven van samenspraak met de Westlandse bevolking bij het maken van plannen. "Wij zijn blij dat het nieuwe college hierbij dus de lijn voortzet die door het oude college reeds is ingezet; een mooi voorbeeld van oude wijn in nieuwe zakken", klinkt het cynisch van een fractie die deel uitmaakte van de vorige coalitie.

"Jammer is dan wel dat het college de lijn van het vorige college als het gaat om het economisch beleid of 'zorg dichtbij' niet voortzet. Zo is bijvoorbeeld het budget voor Centrumplan Monster drastisch teruggeschroefd, maar wordt voor het terugdringen van eenzaamheid géén extra budget vrijgemaakt", aldus GBW.



Westland Verstandig wijst er op, dat het totaalplan voor de kust blijft liggen. "Maar wel komt het college met afzonderlijke voorstellen over vraagstukken zoals parkeren, bebouwing en strandopgangen. Dus toch weer hellingbanen en strandhuisjes?", zo vraagt de fractie zich af, op grond van de gebruikte formulering.

Categorieen:
Monster Westland Politiek