FC 's-Gravenzande in boeiend duel gelijk tegen Jong Den Bosch

FC 's-Gravenzande heeft na de thuiszege op Swift van vorige week nu gelijkgespeeld tegen Jong FC Den Bosch. Op het Juliana Sportpark keek de thuisploeg bij rust tegen een achterstand aan, maar werd het uiteindelijk 2-2.

's-Gravenzande, dat voor het eerst in de historie tegen een beloftenelftal speelde, kwam al binnen vijf minuten op voorsprong dankzij Yuri Westhoff, die een voorzet van Sander Koeleman afrondde.. Dankzij die 1-0 leek lang niets aan de hand. De gelijkmaker kwam een kwartier later, uit een zeer verrassend afstandsschot van Den Bosch-speler Caïro, waarnaar de doelman Danny Koning alleen maar kon kijken. Niet veel later werd het zelfs 1-2 uit een, volgens 's-Gravenzande, dubieus gegeven strafschop.

De 's-Gravenzanders gingen na rust op zoek naar de 2-2 en die viel ook dankzij Koeleman. Het schot van de middenvelder was niet hard, maar werd door een Den Bosch-speler aangeraakt en daardoor van richting veranderd. De gelijke stand leverde daarna een open wedstrijd in, waarin beide ploegen nog een late treffer hoopten te maken. Die kwam er echter niet, waardoor het bij 2-2 bleef.

Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis slaagde er eveneens niet in om te winnen. Uit bij HHC Hardenberg kwam de ploeg van trainer Dogan Corneille al na tien minuten op achterstand. Excelsior kreeg nog wel kansen op de gelijkmaker, maar faalde oog in oog met de keeper.

Na rust kreeg Hardenberg een strafschop, maar doelman Jean-Paul van Leeuwen redde. Twaalf minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld, toen Hardenberg de 2-0 maakte. Excelsior blijft in de Tweede Divisie voorlopig steken op vier punten.

VELO - Honselersdijk

SV Honselersdijk heeft ook de derde wedstrijd in de districtsbeker gewonnen. Na TAC'90 en BMT dolf nu ook streekgenoot VELO (za.) het onderspit: 3-7. In Wateringen zagen de bezoekers een zeer attractieve wedstrijd. In de laatste acht minuten voor rust vielen er liefst vier doelpunten, waarvan drie voor Honselersdijk.