Archief
Boudewijn Vermeer 1

Boudewijn Vermeer 1

Deel Maasdijk vreest voor tweede arbeidsmigrantenhotel

Een aanzienlijke groep Maasdijkers ziet de komst van een tweede arbeidsmigrantenhotel naast het dorp niet zitten. Dat bleek donderdagavond tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van uitzendbureau NL Jobs over het plan voor zo'n hotel op bedrijventerrein Honderdland. NL Jobs runt ook het eerste 'Polenhotel' op dat terrein.

Flink wat van de donderdagavond aanwezige bezoekers vrezen voor overlast van de Oost-Europese arbeiders. Maar volgens NL Jobs-directeur Jeroen van Leeuwen zal er op het terrein van het hotel streng gehandhaafd worden op drugs, drank, wapens en ongewenst bezoek. Daarbuiten is het de verantwoordelijkheid van de politie.

Sommige inwoners vinden de toezeggingen van Van Leeuwen niet afdoende. Ze zijn bang voor beschonken arbeidsmigranten die nu al door het dorp lopen. Onduidelijk is echter of dit ook vaak het geval is en of deze personen dan ook van het al bestaande 'Polenhotel' vandaan komen of van onderkomens elders in het dorp.

De vraag is of er niet een andere locatie gevonden kan worden om arbeidsmigranten te huisvesten, het liefst buiten Maasdijk, zo was de teneur. Maar volgens Van Leeuwen is dat niet gemakkelijk. Er zijn volgens hem niet veel plekken beschikbaar. Bovendien is deze plek dichtbij zijn klanten. Diverse omwonenden hebben aangegeven zo nodig bezwaar te zullen maken tegen de komst van het hotel.

De bedoeling is dat het hotel 125 tweepersoonskamer krijgt, dus ruimte biedt aan in totaal 250 mensen. Maar of het er ook daadwerkelijk komt, is nog de vraag. Het plan moet getoetst worden aan het bestemmingsplan. De gemeente probeerde de komst van een dergelijk hotel vorige maand nog tegen te gaan door een zogeheten voorbereidingsbesluit te nemen, waardoor het voor een half jaar niet mogelijk is om iets op het terrein te ontwikkelen. Maar Van Leeuwen was de gemeente net iets te slim af en stuurde net op tijd zijn aanvraag voor een bouwvergunning in.

Wethouder Zwinkels heeft eerder aangekondigd dat ze deze maand met een plan wil komen voor het huisvesten van arbeidsmigranten binnen de gemeentegrenzen.

Categorieen:
Maasdijk Algemeen