Archief
De Regenboog

De Regenboog

'Uitbreiding De Regenboog twee keer zo duur'

De voorgenomen uitbreiding van basisschool De Regenboog in Naaldwijk lijkt veel meer geld te kosten dan was voorzien. Er was vorig jaar een budget van circa 600.000 euro in de gemeentebegroting opgenomen, maar het gaat in de praktijk om 1,2 miljoen euro. Dat zei wethouder Ben van der Stee maandagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

"Misschien moeten wij het bestemmingsplan aanpassen, zodat die constructie niet zo duur hoeft te zijn, of is er mogelijk een andere oplossing te vinden", sprak Van der Stee. Hij reageerde op vragen van GBW-raadslid Mireille van der Stelt. Van der Stee kondigde aan, dat hij donderdag een gesprek heeft met het schoolbestuur.

Desgevraagd legt directeur Nico Arkesteijn uit, waar het enorme verschil vandaan komt. Het plan was om twee lokalen aan te bouwen, ten koste van naastgelegen 'groen'. Omdat dit op weerstand bij de gemeente stuitte, is een plan ontwikkeld om de twee extra lokalen met behulp van een staalconstructie over de speelzaal heen te bouwen. En dat scheelt heel veel geld.

Overigens hebben omwonenden van de Aalbersestraat, waar de school gevestigd is, eerder dit jaar van zich laten horen. Zij vrezen toenemende verkeersdrukte en parkeerproblemen als de school met twee lokalen wordt uitgebreid.