Archief

Maanden vertraging voor project Veilingroute

De oplevering van de vernieuwing van de Veilingroute is met meerdere maanden vertraagd, dat bevestigt een woordvoerder van de provincie desgevraagd aan WOS Media. Aanvankelijk zou het heel project eind dit jaar al zijn afgerond, nu is het laatste onderdeel pas in augustus volgend jaar klaar.

Volgens de woordvoerder is de vertraging te wijten aan een "onverwachte complexiteit van kabels en leidingen en van het ontwerp. Daardoor was in de voorbereiding meer tijd nodig om de kwaliteit van de bereikbaarheid en de doorstroming te waarborgen."

De fietstunnel bij het Jupiter-bedrijventerrein is nu pas in april 2019 klaar, net als de kruising met de nieuwe Westlandroute. Op de fietstunnel bij de Lange Broekweg moeten we nog langer wachten: die wordt naar verwachting pas in augustus volgend jaar opgeleverd.

De woordvoerder wijst er overigens op dat de ingebruikname van de fietstunnels en het kruispunt door weggebruikers eerder zal zijn dan de genoemde data. "Daarna zal de aannemer nog wat werk verrichten." De provincie werd al enige tijd geconfronteerd met de kabels en leidingen. "De verwachting was toen dat het anderhalf jaar ging duren, maar dat is teruggebracht tot een half jaar."

De kruising van de Veilingroute bij de Middel Broekweg en de vernieuwde rotonde-Jupiter zijn wel al dit jaar klaar: de oplevering daarvan staat gepland voor oktober en december.

Er wordt al geruime tijd gewerkt aan de Veilingroute. Het aantal rijbanen wordt tussen FloraHolland en de Westlandroute in beide richtingen verdubbeld.

Categorieen:
Algemeen